Sałatka z kalarepy, marchewki i korniszonów z sosem z suszonymi grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kalarepę obrać i pokroić w niedużą kostkę, marchewkę obrać i pokroić na plastry. Warzywa gotować 5 - 7 min w lekko osolonej wodzie, odcedzić, wystudzić, przełożyć do miski. Dodać drobno pokrojone korniszony oraz bazylię. Składniki wymieszać.
2.Grzyby zalać wodą i ugotować (ok. 5 min). Odcedzić, wystudzić i posiekać.
W garnku rozgrzać olej, wrzucić obraną i posiekaną cebulę, przygotowane grzyby, wlać miód i sos sojowy, wsypać imbir. Dusić 5 min, mieszając. Wystudzić. Sos doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem cayenne. Wymieszać ze składnikami sałatki.
Komentarze