Sałatka z jajkiem i tuńczykowymi kuleczkami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Wiosenna sałatka z jajkiem, która świetnie sprawdzi się też jako przekąska między posiłkami.

Składniki:

  • 1 sałata strzępiasta
    1 puszka tuńczyka z wody (185g)
    3 jajka
    2 pomidory
    pół ogórka
    pół papryki czerwonej
    2 łyżki twarożku
    2 łyżki kaparów
    2 łyżki posiekanego koperku

    Sos: 3 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka z jajkiem i tuńczykowymi kuleczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotuj na twardo (ok.10 minut). Wystudź, obierz i przekrój na pół. Wszystkie warzywa umyj, pomidory pokrój na ćwiartki, ogórka w półplasterki, a papryki pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w paseczki. Tuńczyka osącz z wody i wymieszaj z twarożkiem i połową koperku. Uformuj niewielkie kuleczki.
  • 2. Na talerz wyłóż sałatę, porozkładaj jajka, pomidory, ogórki i paprykę. Rozłóż kuleczki tuńczykowo - serowe. Posyp kaparami i resztą posiekanego koperku. Składniki na sos wymieszaj i polej sałatkę. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj od razu po przygotowaniu. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować