Sałatka z jajkiem i dresingiem jogurtowym

0 (0 ocen)

  • 15 min

Kolorowa sałatka z jajkiem i zielonym groszkiem z dodatkiem dresingu jogurtowo-ziołowego będzie lekkim i smacznym wiosennym posiłkiem.

  • 15 min

Składniki:

  • (na 4 porcje)
    4 jajka
    czerwona papryka
    140g zielonego groszku
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżki majonezu
    pęczek koperku
    sól, czarny pieprz

Sałatka z jajkiem i dresingiem jogurtowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy w wodzie z dodatkiem łyżki octu lub soli na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w ćwiartki. Jajka układamy na talerzykach. Groszek gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy. paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w małą kostkę. Jajka posypujemy papryka i groszkiem. Z jogurtu, majonezu i koperku przygotowujemy dressing. Doprawiamy go do smaku sola i świeżo mielonym pieprzem. Dresingiem polewamy sałatkę. Całość dekorujemy gałązka koperku.

Komentarze

Podobne przepisy