5 liści sałaty masłowej
1 pomidor
5 rzodkiewek
270 g sera feta
2 jajka
1 mała czerwona papryka
2 łyżki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
sól do smaku
oliwa z oliwek
Sałatka z jajkiem i rzodkiewkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sałatę opłukać, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Pomidora i rzodkiewki opłukać i osuszyć. Pomidora pokroić w kostkę a rzodkiewki w plasterki. Paprykę opłukać, osuszyć, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić w paseczki. Ser pokroić w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miski. Posypać suszonymi pomidorami oraz solą do smaku, polać oliwą z oliwek i dokładnie razem wymieszać. Przed podaniem schłodzić.
Komentarze