Sałatka z jajek

0 (0 ocen)

  • 20 min

Lekkostrawna, pełna witamin w sam raz na śniadanie lub na kolację.Polecam

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    4 jajka
    5 rzodkiewek
    1 pęczek szczypiorku
    2 średnie gałązki świeżego koperku
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka łagodnej musztardy
    Sól i pieprz do smaku
    5 kromek, dużych ciemnego pieczywa z ziarnami
    Liście sałaty
    Masło do chleba

Sałatka z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. : Ugotowane na twardo jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na tej samej tarce zetrzeć umyte rzodkiewki, dodać do jajek. Szczypiorek i koperek pokroić na drobno i też dodać do jajek. Doprawić solą, pieprzem, dodać musztardę i majonez - wymieszać. Kromki chleba posmarować masłem, ułożyć umyte, osuszone liście sałaty a na nich ułożyć sałatkę.

Porady

Do sałatki można też dodać drobno pokrojonego świeżego ogórka.

Komentarze

Podobne przepisy