Sałatka z grzybowymi tortellini, kurczakiem curry i grzybkami marynowanymi

4.51 (182 ocen)

Pyszna, treściwa sałatka, która może również posłużyć jako danie na zimno. Z połączeniem składników trafiłam w 10tkę! :)

Składniki:

  • dla 3-4 osób
    125 g tortellini z grzybami
    2 łyżki prażonej cebulki
    6-10 oliwek czarnych mogą być zielone
    5 średnich ogórków konserwowych
    1 pojedynczy filet z kurczaka
    mały słoiczek ulubionych grzybków marynowanych (u mnie prawdziwki i kozaki)
    50 g sera żółtego najlepiej gouda
    sól
    pieprz
    curry
    przyprawa do kurczaka
    natka pietruszki do dekoracji lub koperek

    sos;
    1 łyżka śmietany 12% lub 18%
    4 łyżki majonezu
    2 łyżeczki musztardy miodowej
    1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
Wystaw ocenę:

4.51 (182 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z grzybowymi tortellini, kurczakiem curry i grzybkami marynowanymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, wystudzić. Filet z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę (nie za dużą) a następnie oprószyć curry, przyprawą do kurczaka i usmażyć na odrobinie oleju lub oliwy. Ogórki pokroić w drobną kostkę, ser w większą kostkę, grzyby na dowolną wielkość (można dodać w całości) a oliwki w plasterki lub na pół.
  • 2. W misce wymieszać wszystkie składniki sałatki, doprawić solą i pieprzem. Składniki na sos dobrze ze sobą wymieszać a następnie wymieszać z sałatką. Posypać zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marynata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować