Sałatka z gruszką na ciepło i malinami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Sałatka idealnie nadaje się na kolację. Wyjątkowe połączenie słodkiej gruszki, malin i ostrego selera naciowego, pora i chilli.

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:


  • - rukola: 1 szklanka
    - roszponka: 1 szklanka
    - sałata lodowa (garść pokruszonej sałaty): 1 szklanka
    - seler naciowy (cienko pokrojony w plasterki): 3 sztuki
    - maliny (dałam mrożone, które uprzednio rozmroziłam): 10 sztuk
    - paluszki krabowe (surimi) (pocięte wzdłuż na słupki): 4 sztuki
    - ser bryndza (pokrojony w kosteczkę 1cmx1cm): 60 gramów
    - gruszka: 1 sztuka
    - por (pokrojony w plasterki): 0.5 sztuki
    - zioła prowanslaskie: 1 łyżka
    - papryka słodka mielona: 1 łyżka
    - koperek: 1 łyżka
    - pietruszka: 1 łyżka
    - papryczka chilli (ilość według własnych upodobań): 1 sztuka
    - Sos: oliwa z oliwek: 100 mililitrów
    - musztarda sarepska: 2 łyżki
    - sok malinowy: 1 łyżka
    - ocet balsamiczny: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z gruszką na ciepło i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę rozłożyc na talerzu a na niej ułożyć pociętego selera naciowego, maliny, paluszki krabowe i pora. Gruszkę umyć, obrać i pokroić w 1cm plasterki. Rozgrzać patenię teflonową i smażyć (bez tłuszczu) plastry gruszki z dwóch stron. Gotową gruszkę przełożyć na sałatę. Połowę kostek sera bryndza obtoczyć w ziołach prowansalskich a drugą połowę obtoczyć w słodkiej papryce i ułożyć na sałacie. Dodać pokrojony koperek i pietruszkę. Składniki sosu dokładnie wymieszać i polać gotową zieloną sałatkę. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować