Sałatka z grillowanych warzyw z serowymi kulkami

4.5 (151 ocen)

Kolorowe potrawy to moja specjalność. Ucztę grillową wzbogacę pyszną sałatką. Nie trzeba jej w ogóle doprawiać, cały smak przypraw i ziół kryją serowe kulki.

Składniki:

  • 1 papryka czerwona,
    1 papryka zielona,
    1 papryka żółta,
    2 cukinie,
    2 czerwone cebule,
    200g pomidorków koktajlowych,
    10 pieczarek,
    1 opakowanie sera feta (270g),
    pęczek szczypiorku,
    pęczek natki,
    pieprz,
    słodka papryka,
    ostra papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Grill

Sałatka z grillowanych warzyw z serowymi kulkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w słupki lub mniejsze kawałki. Cebule obieramy i kroimy w krążki. Cukinie kroimy w talarki. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Warzywa grillujemy kilka minut aż się zarumienią i zmiękną.
    Ser feta rozgniatamy widelcem. Dodajemy połowę posiekanych ziół, mieszamy i doprawiamy pieprzem. Z masy serowej formujemy kulki i obtaczamy je w pozostałych ziołach. Kulki oprószamy słodką i ostrą papryką. Na półmisek wykładamy warzywa i serowe kulki. Sałatka smakuje świetnie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka Pieczarki Sałata Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować