Sałatka z grillowanych warzyw i chleba

4.5 (141 ocen)

Bardzo smaczna sałatka w sam raz do ryby lub kurczaka z grilla.

Składniki:

  • 6 szparagów
    papryka czerwona
    cukinia
    cebula
    kilka liści sałaty
    3 łyżki ziaren słonecznika
    5 kromek chleba
    sos: 2 łyżki oliwy
    1 łyżka miodu
    łyżka soku z cytryny
    sól, pieprz



Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Przekąski

Sałatka z grillowanych warzyw i chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kromki chleba upiecz na grillu lub patelni grillowej, posmarowanej odrobiną oleju. Szparagom obetnij zdrewniałe końce i razem z umytą, pozbawioną gniazd nasiennych papryką, pokrój na kawałki. Umytą cukinię pokrój na plasterki a cebulę w półplasterki. Warzywa przełóż do miski. Składniki na sos połącz, polej nim warzywa, wymieszaj.
  • 2. Warzywa partiami kładź na grillu, lub patelni grillowej, obsmaż kilka minut z obu stron. Grillowane warzywa rozłóż na talerzu wyłożonym liśćmi sałaty, posyp pokrojonym na kawałki chlebem i uprażonymi ziarnami słonecznika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Grillowanie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować