Sałatka z grillowanych warzyw

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna propozycja nie tylko dla wegetarian. Świetna jako danie główne lub przystawka. Lekko słodka z wyczuwalną słoną nutą sera feta.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - cukinia zielona młoda: 1 sztuka
    - papryka czerwona duża: 1 sztuka
    - cebula mala: 1 sztuka
    - feta pokrojona w kostkę: 0.5 opakowania
    - szczypior-posiekany: 2 łyżki
    - bazylia świeża listki: 10 sztuk
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - sól morska: 1 łyżeczka
    - pieprz ziołowy: 0.5 łyżeczki

Sałatka z grillowanych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię kroimy według uznania na plasterki lub paski. Paprykę i cebulę kroimy w plasterki.
  • 2. Warzywa grillujemy na ruszcie do miękkości.
  • 3. Do grillowanych warzyw dodajemy pokrojony w kostkę ser feta, szczypior i bazylię. Sałatkę skrapiamy oliwą i doprawiamy do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy