Sałatka z grillowanych warzyw

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Sezon grillowy w pełni warto więc nadrobić zaległości w świeżych warzywach.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SAłATKA:
    - cukinia (pokrojona w plasterki): 1 sztuka
    - papryka czerwona duża (pokrojona w paski, bez nasion): 1 sztuka
    - pieczarki (pokrojone w półplasterki): 15 sztuk
    - Mieszanka sałat Fit & Easy (Fit&Easy - Active): 1 opakowanie
    - oliwa z oliwek aromatyzowana czosnkiem: 2 łyżeczki
    DRESSING:
    - musztarda Dijon: 2 łyżeczki
    - oliwa z oliwek Extra Vergin: 5 łyżek

Sałatka z grillowanych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię, paprykę oraz pieczarki grillujemy skropione oliwą z oliwek. Dodajemy sałaty. Przed podaniem dodajemy dressing (oliwę dobrze wymieszać z musztardą).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy