Sałatka z grilla z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oliwę wymieszaj z ziołami, octem i cukrem.
2.Cukinię i bakłażana pokrój w plastry 1 cm, delikatnie posól i pozostaw na 30 minut. Następnie plastry wytrzyj i ułóż na rozgrzanym ruszcie posyp przyprawa uniwersalna i skrop oliwą. Grilluj na rozgrzanym 10-15 minut.
3.Pieczarki oczyść i wykręć trzonek oprósz przyprawa uniwersalna. Grilluj na rozgrzanym ruszcie przez około 10 minut z obu stron.
4.Papryki i pomidora pokrój na cząstki i grilluj ok. 10 minut.
5.Cebule obierz, pokrój na plasterki i grilluj na rozgrzanym ruszcie. Warzywa przełóż do salaterki, polej sosem, posyp posiekanymi ziołami i pokruszoną fetą.
Komentarze