Sałatka z granatami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Gdy mam czas, gotuję dla mamy i brata. Robię to z radością i najchętniej przy dźwiękach muzyki.

Składniki:

  • ● 2 granaty
    ● jabłko
    ● 1/2 puszki brzoskwiń
    ● czerwony grejpfrut
    ● 10 dag winogron
    ● 5 dag migdałów
    ● 1/2 szkl. śmietany lub jogurtu naturalnego
    ● 2 łyżki syropu pomarańczowego

Sałatka z granatami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdały sparzamy, zdejmujemy skórkę. Owoce
    myjemy. Winogrona i brzoskwinie osączamy. Grejpfruta
    filetujemy i z brzoskwiniami kroimy w kawałki. Jabłko
    ze skórką kroimy w ćwiartki, usuwamy gniazdo nasienne
    i kroimy w mniejsze kawałki. Z granatów wydrążamy
    nasiona. Połowę wsypujemy do salaterki i układamy
    warstwami pozostałe
    owoce.
  • 2. Śmietanę mieszamy
    z syropem,
    miksujemy 5 minut.
    Wykładamy na
    owoce. Posypujemy
    migdałami i pozostałymi
    nasionami
    granatu.

Notka redakcyjna

PPK_03-2011

Komentarze

Podobne przepisy