Sałatka z buraków czerwonych i ogórka kiszonego

4.86 (207 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 3 osób

Prosta i smaczna sałatka do obiadu, doskonale pasuje do pieczonych mięs. Bardzo często gości w moim domu, domownicy ją uwielbiają.

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 0,5 kilograma buraków czerwonych

    1 cebula cukrowa

    1 duże jabłko

    3-4 ogórki kwaszone

    sól,pieprz

    cukier

    sok z cytryny

    olej
Wystaw ocenę:

4.86 (207 ocen)

Sałatka z buraków czerwonych i ogórka kiszonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki nie obierając dokładnie myjemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy pod przykryciem, Ostudzone i jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy, razem z ogórkami kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą , skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy oliwę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Sałatkę wstawiamy do lodówki żeby składniki się przegryzły ze sobą.

Porady

Sałatkę podawać schłodzoną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować