Sałatka z Georgii- konkurs_podróże

0 (0 ocen)

Przepis pochodzi z południa USA. Prze[is ten dostałam od znajomej, która lubi podróżować

Składniki:

  • 225 g małej, białej kapusty
    1 mały listek laurowy
    1 goździk
    1 średnia, posiekana cebula
    1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej
    2 łyżki soku pomarańczowego
    2 łyżki czerwonego octu winnego
    1/2 łyżeczki sosu z ostrych papryczek
    1 łyżeczka posiekanej , świeżej kalendry
    2 ząbki czosnku, rozgniecione
    sól, pieprz
    2 łyżeczki pokruszonych , czerwonych papryczek, 1/2 szkl oliwy
    1/2 angielskiego ogórka, pokrojonego w plasterki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z georgii- konkurs_podróże - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do dużego rondla wsypać fasolę i zalać 4 szklankami zimnej wody. Dodać liść laurowy i goździk. Zagotować na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień. Gotować przez 45 -50 minut, aż fasola będzie miękka, od czasu do czasu zamięszać. Dolać wody, jeżeli mieszanina będzie za sucha. Odcedzić fasolę i opłukać zimna wodą. Wrzucić liść laurowy i goździk. Przełożyć fasolę do miski. Dodać cebulę i wymieszać. W małej misce wymieszać skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy, ocet , sos z ostrych papryczek, kalendrę, czosnek, sól, pieprz i pokruszone, ostre papryczki. Dodać oliwę.Fasolę zalać sosem, wymieszać. Miskę przykryć plastikowa folia i wstawić na noc do lodówki. Plasterki ogórka pokroić na ćwiartki. Dodać do sałatki przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować