Sałatka z fioletowym kalafiorem z sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Kalafiora podzielić na różyczki a następnie przelać wrzątkiem na sicie, zostawić do ostygnięcia i polać sokiem z cytryny aby odzyskał swoją piękna barwę.
Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kawałki.
Pomidory sparzyć, usunąć skórkę a następnie pokroić w dużą kostkę.
Czosnek przecisnąć przez praskę i połączyć z majonezem i jogurtem.
Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Kalafiora, jaja i pomidora lekko przemieszać i polać sosem.
Odstawić na 5 minut aby sos wszędzie dotarł.
Porady
Kalafiora użyjcie jakiego macie.Mnie sie trafił fioletowy ale czasami kupuje tez zielony i tez super wygląda.
Komentarze