Chociaż za oknem jeszcze zimno to nam zamarzyła się lekka, letnia sałatka... z dodatkiem czosnku, który odstrasza przeziębienie - podana z chrupiącą bagietką okazała się strzałem w dziesiątkę ;)
Składniki:
sałaty rzymskie mini (2 sztuki)
1-2 pomidory malinowe
ser feta
czarne oliwki
sos:
3 łyżki octu winnego
3 łyżki oleju rzepakowego (lub oliwy z oliwek)
1 łyżka wody
1-2 ząbki czosnku
zioła prowansalskie
Sałatka z fetą i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sałaty rzymskie porwać na kawałki, pomidory obrać i pokroić w kostkę.
Ser feta pokroić w kostkę, oliwki w plasterki.
Składniki wyłożyć na talerze - sałata, pomidory, feta i oliwki.
Składniki na sos zmieszać ze sobą i polać składniki tuż przed podaniem.
Komentarze