Sałatka z fetą

0 (0 ocen)

Mimo, iż feta nie jest lekkim składnikiem sałatka jest delikatna ismaczna.

Składniki:

  • 1 opakowanie mix sałat z roszponką (około 150 g)
    150 g sera feta
    100 g zielonych oliwek
    puszka czerwonej fasoli
    ¼ szklanki oliwy z oliwek
    2 łyżki octu balsamicznego
    tymianek
    zioła prowansalskie
    odrobina musztardy

Sałatka z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę przekładamy do miski, dodajemy puszkę fasoli. Oliwki przekrawamy
    na połówki, natomiast ser feta rozkruszamy w palcach i wszystko dodajemy
    do sałaty. Następnie przygotowujemy dressing. Do słoiczka wlewamy oliwę
    z oliwek, ocet balsamiczny, musztardę, dodajemy tymianek i zioła
    prowansalskie, zakręcamy słoiczek i mocno potrząsamy, aż wszystkie
    składniki się połączą. Na koniec polewamy sałatę dressingiem. Można
    podawać jako surówkę do obiadu lub jako oddzielną potrawę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy