FASOLKA SZPARAGOWA z CYTRYNOWYM DRESSINGIEM

4.99 (178 ocen)

  • 30 min

Sałatka z fasolki z cytrynową nutą, pachnąca czosnkiem i miętą.Dodatek musztardy francuskiej czyni ją wyjątkową. Podawana na zimno, to idealny dodatek do mięsa z grilla, ale i nie tylko....wspaniałe smakuje z pieczywem, serami i wędlinami. Polecam gorąco!

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg fasolki szparagowej (zielonej lub żółtej )
    2 ząbki czosnku
    2 łyżeczki musztardy francuskiej(w ziarenkach)
    sok z połowy dużej cytryny
    3 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżki posiekqnej natki pietruszki lub mięta (ilość wg uznania)
    sól
Wystaw ocenę:

4.99 (178 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dressing

Fasolka szparagowa z cytrynowym dressingiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-19qt7d1 1. Fasolkę umyć, oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Ugotować na nie zbyt miękko. Ja gotuję ją na parze w garnku ciśnieniowym przez 5 min. (taki sposób polecam- szybki i zdrowy). Przestudiować.
  • image-27ckb84 2. Z oliwy, soku z cytryny, musztardy przygotować dressing. Dodać do niego 2 ząbki czosnku ( w całości, mają tylko nadać delikatnego smaku).
  • 3. Fasolkę posolić, dodać posiekaną pietruszki lub miętę. Wlać dressing i delikatnie wymieszać.Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Fasolka szparagowa Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować