Sałatka z fasolki szparagowej

4.49 (166 ocen)

  • 15 min

Zdrowa i sycąca ale dietetyczna

  • 15 min

Składniki:

  • - ok 1 kilogram fasolki szparagowej
    - kilkanaście pomidorków koktajlowych
    - 5 rzodkiewek
    - 1 papryka czerwona
    - 4 jajka
    Sos:
    - 5 łyżek oliwy
    - 3 łyżki octu winnego
    - sól, pieprz
    - pietruszka zielona
Wystaw ocenę:

4.49 (166 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z fasolki szparagowej 1. - Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie, wystudzić i pokroić na 3 cm kawałki.
    - Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na ósemki.
    - Pomidorki pokroić na połówki, rzodkiewki w plastry, paprykę w kostkę.
    - Składniki sosu wymieszać i połączyć wszystkie składniki sałatki z sosem.
    - Posypać zieloną pietruszką i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować