SAŁATKA z FASOLKĄ SZPARAKOWĄ i POMIDORKAMI

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczna, letnia sałatka. Idealna na lekką kolację lud jako dodatek do dań np. mięsnych. 

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    500 g fasolki szparagowej (zielonej lub żółtej)
    200 g pomidorków koktajlowych
    mała cebulka
    świeża bazylia i mięta lub tymianek
    sól
    pieprz
    oliwa z oliwek 

Sałatka z fasolką szparakową i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę oczyścić z końcówek, a następnie ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić.
  • 2. Cebulke pokroić w drobną kosteczkę, a następnie posolić.
  • 3. W misce wymieszać fasolkę z pokrojonymi w ćwiartki pomidorkami i cebulką. Doprawić solą, pieprzem, dużą ilością świeżymi ziół i wymieszać z ok. 5 łyżkami oliwy.
    Buon Appetito!

Porady

Fasolka, fasolka szparagowa, lekki obiad, pomidorki, pomidory, sałatka, sałatka z fasolką, kuchnia włoska

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy