Sałatka z fasolką szparagową i suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna, sycąca i zdrowa sałatka doskonała jako dodatek do obiadu lub pojedyncze danie

  • 30 min

Składniki:

  • Główka sałaty masłowej
    słoiczek suszonych pomidorów w oleju
    pół kilograma fasolki szparagowej
    10 dag startego parmezanu
    bazylia, oregano, zioła prowansalskie, mielona papryczka chili
    ząbek czosnku

Sałatka z fasolką szparagową i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę myjemy i rwiemy na drobne części. Pomidory odsączamy i kroimy na połówki i dodajemy do sałaty. Fasolkę szparagową kroimy na mniejsze części, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, studzimy, dodajemy do sałatki. Czosnek przeciskamy przez praskę, wsypujemy tarty parmezan. Całość doprawiamy ziołami, podlewamy niewielką ilością oliwy pozostałej z suszonych pomidorów. Solimy, dodajemy chili według upodobań.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy