Sałatka z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

warta spróbo1 puszka (400 g) fasolki szparagowej

Składniki:

  • 1 puszka (400 g) fasolki szparagowej
    1 puszka (165 g) kukurydzy konserwowej z chili
    200 g groszku konserwowego
    2 mniejsze pomidory
    1 zielony ogórek
    1 czerwona papryka
    1 mała czerwona cebula
    1/2 pęczka rzodkiewki
    sól do smaku
    oliwa z oliwek

Sałatka z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę, kukurydzę i groszek odsączyć z zalewy i przełożyć do miski.Pomidory pokroić w kostkę. Ogórka opłukać i razem ze skórką pokroić na pół plasterki. Paprykę pokroić w mniejsze kawałki. Rzodkiewki w plasterki a cebulę w piórka. Pokrojone warzywa przełożyć do miski z fasolką. Posolić do smaku, polać oliwą z oliwek. Dobrze wszystko razem wymieszać. Przed podaniem schłodzić. Podawać z ulubionym pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy