Sałatka z fasoli i czerwonej kapusty

4.5 (191 ocen)

Sałatka ta stanowi atrakcyjny i pożywny dodatek do obiadu.

Składniki:

  • Składniki:
    - 35 dag czerwonej kapusty,
    - 12 dag fasoli Jaś (namoczyć na noc)
    - 1 jabłko,
    - 0,5 cebula,
    - 2 łyżki soku z cytryny,
    - Sól, pieprz, cukier,
    - 2 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z fasoli i czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czerwoną kapustę szatkujemy i gotujemy na pół miękko w lekko osolonej wodzie. Ugotowaną odcedzamy i mieszamy z sokiem z cytryny. Następnie pozostawiamy do ostygnięcia.
    Namoczoną fasolę gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Jabłko trzemy na grubych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę.
    Gotową kapustę, groch, cebulę i jabłko mieszamy ze sobą. Przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Skrapiamy oliwą.

    Sałatkę tą można także zmieszać z niewielką ilością majonezu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta Fasola Jabłka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować