Sałatka z fasolą pinto

4.5 (182 ocen)

  • 12 godz. 10 min

Sałatka dobra na każdą okazję!

  • 12 godz. 10 min

Składniki:

  • 200g fasoli pinto
    1 puszka kukurydzy konserwowej
    150 gram nitek z selera konserwowego
    3 łyżki jogurtu naturalnego 0%
    2 łyżka majonezu lekkiego
    2 łyżki musztardy słodko-ostrej
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z fasolą pinto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę zalewamy wodą i moczymy przez całą noc (ok. 12 godzin). Następnie gotujemy przez ok. 60 minut, odcedzamy i pozostawiamy do wystygnięcia. Następnie przekładamy ją do miski i łączymy z kukurydzą i selerem. Dodajemy majonez i jogurt, doprawiamy do smaku musztardą, która idealnie zastępuje sól czy pieprz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować