• Sałatka z fasolą Jaś i zielonymi warzywami

    Dodane przez: ewaeu

  • Bardzo dobra i syta sałatka , o wyrazistym smaku .

  • Składniki

    300 g fasoli Jaś
    mieszanka zielonych warzyw na zupę ( por, cukinia, brokuł, seler, pietruszka, cebula, ziemniaki ) - mrożonka
    mały pęczak natki pietruszki

    3 łyżki oleju lnianego
    3 łyżki octu jabłkowego
    3 łyżki majonezu
    2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
    pieprz czarny młotkowany z kolendrą
    sól do smaku

  • Sposób przygotowania

    1.

    Fasolę ugotować do miękkości. Jeśli jest taka potrzeba , należy fasolę wcześniej namoczyć. Warzywa ugotować i pozostawić na sitku , żeby obciekły. Fasolę i warzywa wymieszać dodając olej, ocet, majonez , posiekaną natkę pietruszki , czosnek, pieprz i sól. Pozostawić na ok 15 min , żeby smaki się połączyły. Smacznego.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, w_kilka_chwil, zdrowie_na_talerzu, moj_niedzielny_obiad, sałatka z fasolą jaś
  • Polecamy:

  • 4 komentarze

Dodane przez: ewaeu

ewaeu 336

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2017-01-10T21:56:47+01:00


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »