Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu sałatka, z czerwoną fasolą, na bukiecie mieszanki sałat, z kukurydzą, papryką i czerwoną cebulą. Ładna, kolorowa, zdrowa sałatka.
Składniki:
3-4 garście mieszanki sałat (u mnie sałata lodowa, rukola, roszponka i czerwona sałata)
pół puszki czerwonej fasoli
3 łyżki kukurydzy konserwowej
1 czerwona papryka
pół czerwonej cebuli
3 łyżki sosu "Tysiąc Wysp"
sól, pieprz
Sałatka z fasolą i sosem "tysiąc wysp" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolę przepłukać na sicie, kukurydzę osączyć. Paprykę pokroić w paski, cebulę w piórka. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, przyprawić solą i pieprzem. Polać sosem i gotowe!
Komentarze