Sałatka z fasolą i sosem "Tysiąc Wysp"

4.46 (207 ocen)

Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu sałatka, z czerwoną fasolą, na bukiecie mieszanki sałat, z kukurydzą, papryką i czerwoną cebulą. Ładna, kolorowa, zdrowa sałatka.

Składniki:

  • 3-4 garście mieszanki sałat (u mnie sałata lodowa, rukola, roszponka i czerwona sałata)
    pół puszki czerwonej fasoli
    3 łyżki kukurydzy konserwowej
    1 czerwona papryka
    pół czerwonej cebuli
    3 łyżki sosu "Tysiąc Wysp"
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.46 (207 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z fasolą i sosem "tysiąc wysp" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę przepłukać na sicie, kukurydzę osączyć. Paprykę pokroić w paski, cebulę w piórka. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, przyprawić solą i pieprzem. Polać sosem i gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować