Sałatka z czerwonej kapusty i jabłek

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przepis dostałam od babci .

  • 60 min

Składniki:

  • .1 kg kapusty czerwonej
    30 dag jabłek
    15 dag cebuli
    1 l wody
    1 płaska łyżka wody
    1 pełna łyżka cukru
    1 łyżeczka kwasku cytrynowego
    2-3 goździki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z czerwonej kapusty i jabłek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno poszatkować , skopić kilkoma kroplami wody z dodatkiem 1/4 łyżeczki kwasku cytrynowego .
  • 2. Podgrzewac w sporym naczyniu , aby nieco zmiękła .
  • 3. Jabłka (jeśli mają zdrową skórkę można ich nie obierać) zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do kapusty .
  • 4. Cebulę pokroić w krążki , sparzyć na sicie .
  • 5. Z wody , soli , cukru i reszty kwasku cytrynowego przygotować zalewę , a następnie rozlać ją do słoiczków tak, aby sięgała do 1/3 wysokości , dodać po 1-2 goździki .
  • 6. Włożyć wymieszane produkty (kapusta z jabłkami i cebula) , uzupełnić ilość zalewy , aby produkty były całkowicie przykryte . Pasteryzować z zależności od wielkości słoików 15-25 minut .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować