Sałatka z czerwonej kapusty i jabłek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę drobno poszatkować , skopić kilkoma kroplami wody z dodatkiem 1/4 łyżeczki kwasku cytrynowego .
2.Podgrzewac w sporym naczyniu , aby nieco zmiękła .
3.Jabłka (jeśli mają zdrową skórkę można ich nie obierać) zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do kapusty .
4.Cebulę pokroić w krążki , sparzyć na sicie .
5.Z wody , soli , cukru i reszty kwasku cytrynowego przygotować zalewę , a następnie rozlać ją do słoiczków tak, aby sięgała do 1/3 wysokości , dodać po 1-2 goździki .
6.Włożyć wymieszane produkty (kapusta z jabłkami i cebula) , uzupełnić ilość zalewy , aby produkty były całkowicie przykryte . Pasteryzować z zależności od wielkości słoików 15-25 minut .
Komentarze