Sałatka z czerwoną kapustą i grillowanym kalafiorem

0 (0 ocen)

Idealna na przekąskę

Składniki:

  • Składniki :

    1/2 małego kalafiora,
    1/2 małej kapusty czerwonej,
    1/4 szklanki oliwy,
    2 łyżki czerwonego octu winnego,
    2 płaskie łyżeczki brązowego cukru,
    oliwa do smażenia.

Sałatka z czerwoną kapustą i grillowanym kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pokrój na cienkie paseczki. Kalafior podziel na małe różyczki. Na patelni grillowej rozgrzej olej i podsmaż kalafiory na złoty kolor. Do kubeczka wlej oliwę i ocet. Wsyp cukier. Dokładnie wymieszaj składniki. Kapustę czerwoną i kalafior wyłóż na talerz. Całość polej sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy