Sałatka z czerwoną fasolą i ogórkami

4.5 (154 ocen)

  • 30 min

Bardzo smaczna sałatka podawana na różne okazje.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 średni por
    1 puszka kukurydzy
    1/2 puszki czerwonej fasoli
    4 średnie ogórki konserwowe
    5 jajek
    4 łyżki majonezu
    sól, pieprz- do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z czerwoną fasolą i ogórkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pora kroimy w cienkie plasterki. 1. Pora dokładnie obieramy i myjemy. Kroimy pora w cienkie plasterki. Chwilę zaparzamy warzywo w osolonym wrzątku. Odcedzamy.
  • Ogórki kroimy w grubszą kostkę. 2. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w grubszą kostkę. Ogórki także kroimy w grubszą kostkę.
  • Łączymy wszyskie składniki z majonezem. 3. Kukurydzę i fasolę odcedzamy z zalewy. Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do miski. Dodajemy majonez i mieszamy. Na końcu całość doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować