Sałatka z cukinii, cieciorki i młodego szpinaku

4.51 (156 ocen)

Grillowana cukinia z czosnkową nutą, syta cieciorka, awokado i świeży szpinak posypane płatkami migdałów.

Składniki:

  • 2 małe młode cukinie
    100 g młodego szpinaku
    ½ puszki ciecierzycy
    1 awokado
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki migdałów w płatkach
    2 szczypty kuminu mielonego
    1 łyżeczka oleju rzepakowego
    Dressing:
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżka oleju rzepakowego
    1 łyżka wody
Wystaw ocenę:

4.51 (156 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z cukinii, cieciorki i młodego szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z cukinii, cieciorki i młodego szpinaku 1. Cukinię kroimy w plastry i razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i kuminem grillujemy lub podsmażamy kilka minut do miękkości.
  • Sałatka z cukinii, cieciorki i młodego szpinaku 2. Tak przygotowaną łączymy ze szpinakiem, ciecierzycą i pokrojonym w kostkę awokado. Całość zalewamy dressingiem. Delikatnie mieszamy. Na koniec sypiemy płatki migdałów. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować