Sałatka z cukinią i sosem musztardowo-chrzanowym

4.5 (154 ocen)

Sałatka z samych warzyw. Wzorowałam się na przepisie pochodzącym z książki "Karolina na detoksie".

Składniki:

  • 1 cukinia
    oliwa
    sałata (najlepiej roszponka lub rzymska)
    garść kiełków rzodkiewki
    10 pomidorków koktajlowych lub 2 zwykłe
    sól morska lub himalajska
    dressing:
    1 łyżka musztardy
    1 łyżeczka chrzanu
    sok z 1/2 cytryny
    4 łyżki oleju rzepakowego lub lnianego
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sos musztardowy

Sałatka z cukinią i sosem musztardowo-chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię kroimy w plastry, skrapiamy oliwą i doprawiamy solą. Pieczemy ją w piekarniku w 200st.C ok. 20 minut. Możemy ją też zgrillować na patelni, aż będzie lekko miękka. Przestudzamy. Układamy z resztą składników w misce.
  • 2. Szykujemy dressing. Musztardę, chrzan i sok z cytryny mieszamy. Dodajemy stopniowo olej, aż uzyskamy pożądaną konsystencję.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kiełki rzodkiewki Pomidor Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować