Lekka, chrupiąca, zdrowa i kolorowa sałatka dla fanów ciecierzycy i świeżych warzyw.
15 min
Składniki:
mała puszka ciecierzycy ok. 200 g
pół główki sałaty lodowej
1 czerwona cebula
pół świeżego długiego ogórka
3 łyżki kukurydzy konserwowej
50 g sera żółtego
Sałatka z ciecierzycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciecierzycę i kukurydzę przełożyć na sito, wypłukać i osączyć. Sałatę umyć, porwać na małe kawałki, ułożyć na dnie dużego talerza. Cebulę pokroić w piórka, ogórka w kostkę lub grubsze pół-plastry. Ułożyć na sałacie. Posypać ciecierzycą i kukurydzą. Ser pokroić w drobną kostkę, posypać nim wierzch sałatki. SOS: Wszystkie składniki sosu wymieszać ze sobą. Sosem polać sałatkę.
Komentarze