• Sałatka z chrupiącym boczkiem i prażonym słonecznikiem

    Dodane przez: Bogusia Dzikowska

  • Przepis został wymyślony na godzinę przed przyjściem gości. Jest to idealna przekąska na weekendowe wieczory.

  • Sałaka z chrupiącym boczkiem i prażonym słonecznikiem

    Składniki

    1 opakowanie mixu sałat (najlepiej z rukolą)
    1 ser feta
    6 plasterków cienko pokrojonego boczku
    kilka pomidorków kokatailowych
    4 łyżki słonecznika
    sos sałatkowy Knorr Grecki
    3 łyżki wody
    3 łyżki oliwy z oliwek

  • Sposób przygotowania

    1.

    Sałatę myjemy i wrzucamy do salaterki.

    2.

    Pomidorki koktailowe kroimy na pół , ser feta w kostkę, wszystko układamy na sałacie.

    3.

    Boczek kroimy w gruba kostkę i podsmażamy na patelni aż do momentu wytopienia tłuszczu, wystudzonym posypujemy sałatę.

    4.

    Sos rozrabiamy wg przepisu, polewamy całość.

    5.

    Słonecznik prażymy na suchej patelni na lekko złotawy kolor, posypujemy całość. Sałatkę można podawać ze świeżą bagietka lub tostami. Przed spożyciem koniecznie wymieszać.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, w_kilka_chwil, zdrowie_na_talerzu, dania_dla_urody
  • 0 komentarzy

Dodane przez: Bogusia Dzikowska

Bogusia Dzikowska 1

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-09-30T11:54:38+02:00

1043 odwiedziny


Sprawdź książki z tym przepisem