Sałatka z chrupiącym boczkiem i prażonym słonecznikiem

4.44 (210 ocen)

  • 10 min

Przepis został wymyślony na godzinę przed przyjściem gości. Jest to idealna przekąska na weekendowe wieczory.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 opakowanie mixu sałat (najlepiej z rukolą)
    1 ser feta
    6 plasterków cienko pokrojonego boczku
    kilka pomidorków kokatailowych
    4 łyżki słonecznika
    sos sałatkowy Knorr Grecki
    3 łyżki wody
    3 łyżki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

4.44 (210 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z chrupiącym boczkiem i prażonym słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę myjemy i wrzucamy do salaterki.
  • 2. Pomidorki koktailowe kroimy na pół , ser feta w kostkę, wszystko układamy na sałacie.
  • 3. Boczek kroimy w gruba kostkę i podsmażamy na patelni aż do momentu wytopienia tłuszczu, wystudzonym posypujemy sałatę.
  • 4. Sos rozrabiamy wg przepisu, polewamy całość.
  • 5. Słonecznik prażymy na suchej patelni na lekko złotawy kolor, posypujemy całość.
    Sałatkę można podawać ze świeżą bagietka lub tostami.
    Przed spożyciem koniecznie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować