sałatka z cebuli na gorąco

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pyszna sałatka z cebuli idealna do drugiego dania.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 5 małych cebul czerwonych
    5 małych cebul białych
    2 łyżki masła
    3 łyżki miodu
    2 łyżki octu balsamicznego
    1/4 szklanki soku pomidorowego
    sól
    pieprz kolorowy
    pół łyżeczki pieprzu cayenne
    szczypta cynamonu

Sałatka z cebuli na gorąco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy, kroimy na połówki, wykładamy do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego, polewamy miodem, octem, solą, pieprzem, cynamonem i chili, polewamy sokiem pomidorowym, przykrywamy. Pieczemy godzinę w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C.

Porady

Sałatkę można wzbogacić dodając do pieczenia kilka suszonych moreli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy