Sałatka z buraków ćwikłowych

4.5 (171 ocen)

  • 40 min

Bardzo smaczna, ale przede wszystkim szybka i prosta w wykonaniu. Taka właśnie jest sałatka z czerwonych buraków.

  • 40 min

Składniki:

  • Litrowy słoik buraków ćwikłowych konserwowych
    7 jajek
    2 jabłka
    Półlitrowy słoik ogórków konserwowych
    250g śmietany 18%
    sól, pieprz do smaku
    szczypta kwasku cytrynowego
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z buraków ćwikłowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy "na twardo" ok 12 minut. W tym czasie odcedzamy buraki i kroimy w drobną kosteczkę. Ogórki obieramy ze skórek i kroimy podobnie. Jabłko obieramy, usuwamy gniazda nasion i ścieramy na tarce o grubych oczkach albo także kroimy w kostkę. (Ja wybrałam tą wersję.) Ugotowane jajka studzimy w zimnej wodzie, obieramy i kroimy przez specjalne siteczko. Dodajemy śmietanę, kwasek cytrynowy oraz doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Sałata Ogórek Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować