Sałatka z buraczków i czerwonej papryki (do słoików)

4.5 (146 ocen)

  • 2 godz.

W mojej rodzinie gości od lat. Świetnie komponuje się szczególnie z sosem :-)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 6 kg buraczków ćwikłowych
    2 kg czerwonej papryki
    1 kg cebuli

    zalewa:
    2 szkl. wody
    2 szkl. octu
    2 łyżki soli
    1/2 kg cukru
    5 liści laurowych
    10 ziarenek ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory Buraczki

Sałatka z buraczków i czerwonej papryki (do słoików) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki ugotować w mundurkach al dente. Odcedzić, obrać, wystudzić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, paprykę, oczyścić i również pokroić w kostkę. Składniki zalewy zagotować, wrzucić cebulę i paprykę, gotować 5 minut. Dołożyć buraczki i gotować kolejne 10 minut. Przełożyć do słoików i pasteryzować 7 minut.

Porady

Podczas gotowania mieszać.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Papryka Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować