Sałatka z buraczkami, fasolą i kiszoną kapustą

5 (154 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Doskonała przekąska , albo dodatek do mięsa.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 5 ugotowanych buraków
    puszka białej fasoli
    200 g kwaszonej kapusty
    cebula

    łyżka miodu
    2 łyżki oleju lnianego
    pieprz czarny mielony i sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Sałatka z buraczkami, fasolą i kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki obrać i pokroić w kostkę , albo zetrzeć na grubej tarce do warzyw.
    Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Jeśli jest taka potrzeba , to pokroić również kapustę . Fasolę wyłożyć na sito, przelać zimną wodą i pozostawić żeby obciekła.
    Wszystkie przygotowane składniki wymieszać i dodać miód , olej , sól i pieprz.
    Smacznego.

Porady

Można dodać łyżkę chrzanu dla zaostrzenia smaku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Fasola Sałata Kapusta kiszona Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować