Sałatka z brokułem, kukurydzą i sosem feta

4.49 (141 ocen)

  • 40 min

Pożywna, sałatka z brokułem, jajkiem i sosem feta.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 średni brokuł
    4 jajka na twardo
    1 puszka kukurydzy
    1 średni, świeży ogórek
    4 cebulki dymki ze szczypiorem
    Sos:
    3 łyżki pikantnego majonezu
    3 łyżki jogurtu greckiego
    100 g sera feta
    1 duży ząbek czosnku
    1/4 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu

Wystaw ocenę:

4.49 (141 ocen)

Sałatka z brokułem, kukurydzą i sosem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuła ugotować al dente w osolonej wodzie z niewielką ilością cukru. Odcedzić i przelać zimną wodą. Wystudzić. Jajka na twardo obrać i pokroić w ósemki. Ogórka obrać i pokroić na grubsze półplasterki. Kukurydzę odsączyć. Wszystkie składniki połączyć, dodać posiekane dymki ze szczypiorem. Majonez połączyć z jogurtem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pokruszony ser feta i pieprz. Całość zmiksować na gładki sos. Sałatkę polać sosem i wymieszać. Schłodzić przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować