Sałatka z brokułem, grana padano i pomidorami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Pyszna, kolorowa sałatka. Dostarczy nam energii i sporej dawki witamin, idealna na śniadanie, przekąskę w ciągu dnia czy lekki obiad.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 sałata rzymska mini
    1/2 brokuła
    2 jajka na twardo
    10 pomidorów koktajlowych baby plum
    3 łyżki wiórków sera grana padano
    Sos:
    2 łyżki majonezu
    1 łyżeczka pikantnej musztardy
    sól (do smaku)
    świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sałatka z brokułem, grana padano i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuła ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Zahartować w zimnej wodzie, odcedzić i wystudzić. Sałatę porwać na mniejsze kawałki, ułożyć na talerzu. Na sałacie ułożyć różyczki brokuła, pokrojone na ósemki jajka na twardo i pomidory. Sałatkę posypać wiórkami sera. Składniki sosu połączyć. Gotową sałatkę polać sosem i podawać od razu po przygotowaniu.

Porady

W wersji light majonez można zastąpić jogurtem naturalnym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować