Sałatka z boczniaków

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna sałatka z boczniakami na ciepło z serem białym i szczypiorkiem:)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - boczniaki duże: 8 sztuk
    - cebula duża: 1 sztuka
    - świeży posiekany koperek: 3 łyżki
    - posiekana nać pietruszki: 3 łyżki
    - jajka na twardo duże: 4 sztuki
    - biały ser: 0.33 opakowania
    - jogurt naturalny mały: 1 opakowanie
    - szczypiorek: 0.5 pęczka

Sałatka z boczniaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt naturalny utrzeć z serem, posypać posiekaną zieleniną, doprawić solą i pieprzem (można również wycisnąć ząbek czosnku). Schłodzić w lodówce.

    Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle. Dodać posiekane boczniaki. Dusić razem ok. 8 minut. Zdjąć pokrywkę i odparować wodę.

    Na talerze wyłożyć ciepłe boczniaki, udekorować cząstkami jajek i kleksami dipu. Posypać dodatkowo szczypiorkiem. Popieprzyć.

    Smacznego życzy oliwek :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy