Sałatka z boczniakami i jajkiem

4.5 (166 ocen)

  • 25 min

Boczniaki najczęściej przyrządzamy panierując je i smażąc na wzór kotletów schabowych. Polecam wykorzystać je do zdecydowanie zdrowszej a równie smacznej potrawy jaką jest sałatka z dodatkiem jajka, czerwonej cebulki i sosu jagortowo-majonezowego. Prosto, szybko i smacznie :)

  • 25 min

Składniki:

  • boczniaki około 10 szt
    ½ czerwonej cebuli
    4 jajka
    koperek
    sos: 2 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego greckiego
    ½ opakowania sosu sałatkowego
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka z boczniakami i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z boczniakami i jajkiem 1. Jajka gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem łyżki soli lub octu. Zalewamy zimna woda i studzimy.
  • Sałatka z boczniakami i jajkiem 2. Grzyby myjemy i zalewamy wodą, solimy i gotujemy około 15 minut. Odsączamy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w paski. Cebule kroimy w krążki. Koperek drobno siekamy. Warzywa wraz z grzybami układamy na talerzach.
  • Sałatka z boczniakami i jajkiem 3. Przygotowujemy sos łącząc majonez, jogurt grecki i przyprawę do sosu sałatkowego. Sałatkę polewamy przygotowanym sosem i dekorujemy koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczniaki Czerwona cebula Grzyby Jajka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować