Letnia sałatka z awokado i serem feta, do tego sos miodowo – musztardowy i nic więcej mi nie trzeba.
20 min
Składniki:
1/2 główki sałaty masłowej / najlepiej tej z samego środka /
1/2 awokado
150g sera feta
6 pomidorków koktajlowych
listki świeżej bazylii
sos
1 łyżka ostrej musztrady
1 łyżka miodu
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka oliwy z oliwek
Z powyższych składników robimy sos.
Sałatka z awokado i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sałatę płuczemy, osuszamy, rwiemy na kawałki. Do sałaty dodajemy pokrojone na plasterki lub w kostkę awokado i pokrojoną w kostkę fetę. Pomidorki kroimy na ćwartki. Wszystko delikatnie mieszamy posypujemy porwaną bazylią i polewamy sosem miodowo – musztardowym. Jest kolorowo i bardzo smacznie.
Komentarze