Sałatka wielowarzywna

5 (172 ocen)

  • 30 min

Ta sałatka chyba nigdy nie zniknie ze stołów w polskich domach.

  • 30 min

Składniki:

  • 10 marchewek
    6 ziemniaków
    5 jabłek (kwaśnych)
    6 jajek
    puszka groszku
    puszka kukurydzy
    puszka czerwonej fasoli
    5 ogórków kiszonych
    majonez mały 200ml
    musztarda (ok3 łyżeczki)
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka wielowarzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka wielowarzywna 1. Marchew, ziemniaki, umyć i ugotować w mundurkach. Jajka ugotować na twardo. Po wystudzeniu warzywa i jajka pokroić w kostkę. Jabłka obrać i również pokroić w kostkę razem z ogórkami. Wszystkie składniki ze sobą połączyć wraz z odsączonymi warzywami z puszki. Dodać sól i pieprz do smaku. Całość połączyć z majonezem i 2-3 łyżeczkami musztardy. Schłodzić. Podawać do wędlin.

Porady

Można dodać por, cebulę seler ,korzeń pietruszki, ale u mnie od pokoleń robiło się bez tych dodatków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować