Sałatka wiosna z tofu i sosem miętowo bazyliowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Zdrowa, smaczna sałatka, po prostu wiosna na talerzu

  • 15 min

Składniki:

  • Sałatka wiosna z tofu i sosem miętowo bazyliowym
    5 liści sałaty masłowej
    1 szczypta soli
    1 szczypta pieprzu
    1 opakowanie tofu
    2 łyżki oliwy z oliwek
    10 sztuk żółte i czerwone pomidorki koktajlowe
    6 szparagów białych
    7 sztuk Bratki kwiatki
    7 sztuk Truskawki
    1 sztuka cukinii
    2 gałązki mięty świeżej
    2 gałązki bazylii świeżej
    1/2 cytryny
    2 gałązki koperku świeżego

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka wiosna z tofu i sosem miętowo bazyliowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka wiosna z tofu i  sosem miętowo bazyliowym 1. Sałatę umyć, osuszyć i odciąć twarde łodyżki, ułożyć na talerzu. Szparagi ugotować aldente i pokroić.
  • Sałatka wiosna z tofu i  sosem miętowo bazyliowym 2. Dodać pomidorki koktajlowe, truskawki, cukinie pokrojoną , szparagi. Tofu pokroić w kostkę. Sałatkę polać sosem miętowo-bazyliowym. Do miski od blendera włożyć listki bazylii i mięty, dodać dwie łyżki oliwy z oliwek, dwie łyżki soku z cytryny, sól, pieprz. Całość zblenderować i polać sosem sałatkę. Dodatkowo posypać sałatkę pokrojonym świeżym koperkiem, bazylią i bratkami .

Porady

Zamiast tofu można wykorzystać ser feta, ale ja polecam tofu bardzo dobre.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_02-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować