Sałatka wiosenna

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Z zawodu jestem ogrodnikiem. W mojej wsi pełnię funkcję sołtysa. Codziennie gotuję dla całej rodziny.

Składniki:

  • ● 6 jajek
    ● 100 g żółtego sera w kawałku
    ● szczypiorek
    ● pęczek rzodkiewki
    ● kilka łyżek majonezu
    ● sól
    ● kilka liści sałaty

Sałatka wiosenna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,
    obieramy i kroimy w plasterki
    lub dużą kostkę. Szczypiorek
    myjemy i drobno siekamy.
  • 2. Żółty ser i rzodkiewki ścieramy
    na tarce o dużych oczkach.
    Mieszamy ze szczypiorkiem
    i jajkami. Liście
    sałaty myjemy i osuszamy.
  • 3. Do sałatki dodajemy majonez,
    delikatnie mieszamy,
    doprawiamy solą. Układamy
    na liściach sałaty.

Notka redakcyjna

PP_05-2008

Komentarze

Podobne przepisy