Sałatka wielowarzywna z jabłkami

4.5 (173 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Wielowarzywna sałatka obiadowa na zimę z dodatkiem jabłka

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 1 kg jabłek winnych
    1 kg czerwonej papryki
    1 kg białej kapusty
    1 kg ogórków sałatkowych
    1 kg marchewki
    1 kg cebuli

    Zalewa:
    1/4 kg cukru
    2 szklanki oleju
    1/2 łyżeczki ostrej papryki
    9 -10 ząbków czosnku
    sól wg swojego uznania
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory Dodatki

Sałatka wielowarzywna z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy ze skórki marchewkę również ,ścieramy na tarce jarzynowej.Paprykę umyć wydrążyć z nasion pokroić w cieniutkie paseczki.

    Kapustę obrać z wierzchnich liści poszatkować ,ogórki-nie obierać ze skórki i cebulę pokroić w talarki.
    Wszystkie warzywa ze sobą wymieszać .

  • 2. Zalewa: wszystkie podane składniki zalewy razem zagotować dodając pod koniec gotowania przeciśnięty przez praskę czosnek,wlać zalewę do warzyw doprawić do smaku solą wymieszać wszystko razem,powkładać mieszankę warzywną do wyparzonych suchych słoiczków zakręcić i pasteryzować 10-15 minut.Po pasteryzacji wyjąć wystudzić i wynieść do spiżarki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować