Sałatka wielowarzywna

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Znana wszystkim sałatka wielowarzywna

  • Łatwy

Składniki:

  • - maly korzen selera: 1 sztuka
    - ziemniaki: 5 sztuk
    - jajka: 6 sztuk
    - marchewka: 1 kilogram
    - pietruszka: 4 sztuki
    - groszek konserwowy: 1 puszka
    - jablko: 1 sztuka
    - ogórki kiszone: 5 sztuk
    - cebula: 1 sztuka
    - majonez: 8 łyżek
    - musztarda stołowa: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka wielowarzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Świeże warzywa płuczemy i wkładamy do garnka, gotujemy do miękkości. Jajka gotujemy na twardo i obieramy ze skorupek. Ostygnięte warzywa obieramy i razem z jajkami kroimy w kosteczkę. W podobnej wielkości kostkę kroimy także jabłko, cebulę i ogórki. Z groszku i kukurydzy odlewamy wodę i dosypujemy do sałatki. Dodajemy majonez, sól, pieprz oraz musztardę i dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować