Sałatka wiele smaków z pierożkami tortellini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotować pierożki tortellini, ok. 15 min w osolonym wrzątku. Następnie odcedzić i wystudzić.
2.Odcedzamy z zalewy fasolkę czerwoną, przepłukujemy zimną wodą.
Przesypujemy do garnka, gdzie będziemy mieszać wszystkie składniki na sałatkę.
3.Tak samo postępujemy z kukurydzą.
4.Odcedzamy także groszek.
5.Myjemy pomidorki koktajlowe. Kroimy je na 4 części.
6.Cebulę obieramy, drobno siekamy.
7.Ogórka konserwowego kroimy drobno w kostkę.
Grzyby odcedzamy. Jeśli są małe dajemy je w całości, większe kroimy.
8.Wszystkie składniki sałatki lekko mieszamy i delikatnie doprawiamy.
9.Dodajemy majonez. Mieszamy delikatnie. Doprawiamy, jeśli trzeba.
10.Sałatkę schładzamy w lodówce, przed podaniem, ok. 30- 45 min.
Przekładamy do szklanej salaterki, dekorujemy według uznania.
11.Smacznego ;)
Porady
Cebulę możemy, po pokrojeniu- sparzyć wrzątkiem.
Najlepszym majonezem jest dekoracyjny "Winiary", nie zmienia i nie psuje smaku sałatki.
Sałatka powinna mieć wyrazisty smak, wyczuwalny pieprz.
Komentarze