Sałatka warzywno-pieczarkowa

0 (0 ocen)

Kolorowa i taka smaczna sałatka na kolacje. Szybka i prosta w przygotowaniu z ulubionym sosem czosnkowym

Składniki:

  • jajka - 5 szt
    brokuł - 1 mały
    kalafior - 0,5 szt
    papryka żółta - 0,5 szt
    papryka czerwona - 0,5 szt
    pieczarki - 5 szt
    por - kawałek
    sól i pieprz
    SOS
    3 łyżki jogurtu greckiego
    2 łyżki majonezu
    zioła prowansalskie
    czosnek - 3 ząbki

Sałatka warzywno-pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Różyczki brokuła i kalafiora ugotować w osolonej wodzie, al-dente, odcedzić na sicie.
  • 2. Ugotować jajka na twardo, obrać ze skorupek.
  • 3. Pieczarki umyć, ugotować, odcedzić.
  • 4. Paprykę, pieczarki i jajka pokroić .
  • 5. Pora pokroić drobniutko.
    Wszystkie składniki połączyć, wymieszać.
  • 6. SOS
    Jogurt wymieszać z majonezem, dodać zioła, sól i pieprz, oraz przeciśnięty czosnek, dokładnie wymieszać.
  • 7. Przygotowanym sosem czosnkowym, polać sałatkę, wymieszać. Smacznego !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy